Een woning verhuren

U hebt een woning en zoekt een betrouwbare huurder? Dan bent u bij Sovekans aan het juiste adres. Wij verzorgen uw woning zodanig dat u er geen onderhouds-, alsook administratief werk aan hebt.

 

Minder papierwerk en huurgarantie – voordelen voor de verhuuder

Er zijn diverse voordelen voor de verhuurder. Zo neemt het sociaal verhuurkantoor Sovekans heel wat rompslomp uit handen van de privé-eigenaar. De eigenaar verhuurt zijn woning aan Sovekans, dat dan weer doorverhuurt aan kwetsbare gezinnen of alleenstaanden. De eigenaar hoeft zich niets aan te trekken van allerhande administratie met de onderhuurder zoals opmaken en registreren van huurcontracten en plaatsbeschrijvingen. Het sociaal verhuurkantoor Sovekans volgt de sociale huurder op via de dienst woonbegeleiding en zal erop toezien dat de woning aan het einde van het huurcontract in de oorspronkelijke staat wordt terug gegeven. Wanneer het pand toch even leeg staat of de onderhuurder niet betaalt, wordt de huur aan de privé-eigenaar door Sovekans stipt betaald. Er zijn ook fiscale voordelen. Eigenaars die samenwerken met Sovekans betalen geen 2,5%, maar 1,6% onroerende voorheffing. Er zijn ook diverse belastingvoordelen of premies voor eigenaars die hun woning willen renoveren.
Sovekans werkt met huurcontracten van 9 jaar. Het sociaal verhuurkantoor huurt kwaliteitsvolle woningen in tegen een redelijke huurprijs en met aandacht voor de woonzekerheid van haar huurders. De huurprijs die Sovekans-Leefbaar Wonen dus betaalt, zal wat lager liggen dan de huurprijzen op de private huurmarkt. De sociale huurders van het sociaal verhuurkantoor moeten immers de huur kunnen betalen en vaak hebben zij minder inkomsten.

 

Voordelen

Waarom zou u dus uw woning via Sovekans verhuren?

 • Verlaagd tarief onroerende voorheffing van 1.6% i.p.v. 2.5%
 • Zekerheid stipte betaling van de huurprijs
  Ook als de woning niet verhuurd is of als de bewoners niet betalen, blijft de huur aan de eigenaar betaald worden door Sovekans.
 • Sovekans heeft een woningbeheerder in dienst
  Bij meldingen van gebreken omtrent de woning gaat zij ter plaatse. Zij koppelt hieromtrent terug met de eigenaars. Indien gewenst wordt een prijsofferte opgevraagd. De aannemer van de eigenaar kan blijvend herstellingen uitvoeren.
 • Sovekans doet voor kleine herstellingen beroep op haar aannemers
  Herstellingen omwille van schade door de huurders, worden uiteraard op de huurders verhaald. Eigenaarsherstellingen worden verder door de eigenaars in rekening genomen. De woningbeheerder communiceert hieromtrent met de eigenaars.
 • Toezicht op het onderhoud van de woning
  Sovekans geeft de woning in dezelfde staat terug aan de verhuurder op het einde van de overeenkomst, rekening houdend met de normale slijtage.
 • De huurders krijgen begeleiding en ondersteuning via de dienst woonbegeleiding
  Enerzijds worden de huurders op hun rechten en plichten gewezen en bieden de woonbegeleiders een antwoord op alle woonvragen. Anderzijds worden de huurders wanneer bijvoorbeeld een intensievere begeleiding wenselijk is, doorverwezen naar een externe dienst. Er wordt dan samengewerkt om de huurder zo veel als nodig te kunnen ondersteunen.
 • Opvolging van wanbetaling of uithuiszetting
  Het sociaal verhuurkantoor zorgt indien nodig ook voor de minder aangename contacten met de huurders zoals opvolging van wanbetaling of uithuiszetting. Deze situatie heeft geen invloed op de eigenaar. De huur aan de eigenaar wordt door het sociaal verhuurkantoor stipt betaald alsook zullen wij de situatie verder opvolgen.
 • Geen administratie voor de eigenaar
  Sovekans maakt de huurcontracten en de plaatsbeschrijvingen op. Tevens zal zij deze ook registreren.
 • Dit alles is bovendien gratis
  Doordat het sociaal verhuurkantoor gesubsidieerd wordt, kunnen wij deze dienstverlening aanbieden.
 • Renovatiepremies
  Wanneer u verhuurt aan een sociaal verhuurkantoor, kunt u dikwijls diverse renovatiepremies aanvragen. U kunt ons contacteren voor meer informatie of adviseer u hierover bij de gepaste instantie.

Bent u overtuigt? Maak dan snel een afspraak.

 

Komt mijn huis in aanmerking?

Om een woning te verhuren aan Sovekans moet deze voldoen aan enkele voorwaarden.

Uw woning moet gelegen zijn in de volgende gemeentes:

 • Brugge
 • Blankenberge
 • Beernem
 • Damme
 • Oostkamp
 • De Haan
 • Zedelgem
 • Zuienkerke

Uw woning is instapklaar en vertoont geen tekens van drastische renovatie. Als deze daar niet aan voldoet, geniet u van renovatiepremies, zodat uw woning aan een voordelige prijs gerenoveerd kan worden.

U bent bereid uw woning te verhuren via Sovekans of wenst meer informatie?
Neem dan hier contact op.