Een woning huren

Om een woning te huren via de vzw Sovekans, kan u de stappen volgen die hieronder staan beschreven. U kunt uiteraard ook meteen een afspraak maken met Sovekans. Een medewerkster zal u dan persoonlijk begeleiden bij het vinden van een huurhuis.

Eens u ingeschreven bent bij Sovekans, komt u op een wachtlijst terecht voor een sociale huurwoning. U krijgt dan op bepaalde tijdstippen informatie toegestuurd over vrijgekomen woningen die u mogelijks kunt huren

Ik zoek een huurwoning via Sovekans. Hoe ga ik te werk?

 

stap 1: kom ik in aanmerking om een woning te huren via Sovekans?

Er zijn enkele wettelijke voorwaarden waaraan u moet voldoen om een woning via Sovekans te huren. Kom onmiddellijk te weten of u in aanmerking komt of niet.

 

stap 2: Ik maak een afspraak met Sovekans

Om een woning te huren bij Sovekans, moet u zich inschrijven. Contacteer het onthaal op het nummer 050 34 87 00 om een afspraak vast te leggen.

 

stap 3: Ik verzamel de nodige documenten

Om de inschrijving vlot te laten verlopen, zou u al enkele documenten moeten meebrengen.  Bekijk welke documenten u moet meebrengen op uw afspraak.

 

stap4: Ik ga langs bij het kantoor van Sovekans

Kom langs op  het kantoor van Sovekans op het afgesproken tijdstip. Een medewerkster van Sovekans zal u de nodige informatie geven en u persoonlijk begeleiden bij het vinden van een woning. 

Een  medewerkster maakt uw volledige dossier op: zij kijkt na of u in aanmerking komt, schrijft u in  en werkt het dossier verder af.  Eens u ingeschreven bent bij Sovekans, komt u op een wachtlijst voor een sociale huurwoning terecht. U krijgt dan op bepaalde tijdstippen informatie toegestuurd over vrijgekomen woningen die u mogelijks kunt huren.